Internet och Bredbandsabonnemang

Med rätt bredbandsabonnemang och internetabonnemang gäller det att få den rätta kombinationen av anslutningshastighet, kostnad och kontraktslängd. Detta är avgörande för att välja rätt bredband och leverantör för dig. Vi tar en närmare titt på några av de saker att tänka på.

ownit logo

Gå till Ownit

fiber bredbandet 2019

 

 • Tillgång till Sveriges snabbaste kundservice alla dagar på året
 • 10 e-postkonton & 1 GB webmail samt spamfilter.
 • Egen hemsida med 100 MB utrymme.
 • Framtidssäkrat, äkta fiberbredband.
 • Fast IP-adress tilldelads i vårt stängda nät via DHCP.
 • En leverantör bland toppen i Netflix och Steams egna mätningar

 

högsta betyg

Bästa bredbandet – mest nöjda kunder i Sverige enligt SKI 2022

 • Ownit 71,4
 • Bahnhof 69,8
 • Övriga 69,4
 • Bredband2 68,8
 • Telenor 62,9
 • 3(Tre) 61,8
 • Tele2 61,4
 • Telia 60,1

 

bäst i test med fiber bredband från ownit

Internetabonnemang i Sverige

Nästan alla internetleverantörer i Sverige ger utmärkt internet-anslutning i hela Sverige. Att jämföra alla olika svenska internetleverantörer kan ta upp mycket av din tid. Med våra råd och tips kommer vi att se till att du registrerar dig för ett abonnemang som passar dina behov och önskemål. Du kan få ansluten via kabel, DSL, fiber eller mobil i Sverige. De flesta av de svenska hushållen använder WIFI-anslutning – det är det enklaste sättet att bli ansluten och du kan få tillgång till höghastighetsinternet till ett överkomligt pris.

Vilka Internetleverantörer i Sverige erbjuder det snabbaste internet till ett bra pris? Och vilken av dem ger det enklaste abonnemanget? Vi har listat de bästa Internetleverantörer i Sverige.

ADSLVDSLFiberAlla i en *
Bahnhof
Telenor
Telia
Tele2
Ownit
Boxer
Tre

* Allt i ett paket innehåller internet, TV och telefon anslutningar. Observera att leverantörerna ändrar sitt utbud ibland och det som står i listan kan komma att ändra.

Nedladdningshastigheter med fiberoptiska internetabonnemang

Vi har kategoriserat olika internetanvändare eftersom alla inte använder internet på samma sätt. Om du exempelvis spelar online-spel skulle du behöva en snabbare internetuppkoppling, sedan om du tittar mycket på Netflix eller bläddrar igenom Facebook finns det andra upplägg. Vi har kategoriserat internetanvändare i 3 grupper.

 1. Den som spelar: Om du spelar en hel del online-spel behöver du höghastighetsinternet. En 100-500 Mbit / s-anslutning skulle vara tillräckligt för dig. För detta sammanhang kommer du ofta behöver fiberoptisk kabel. Om du aldrig vill ha ett långsam internet igen så är detta rätt väg att gå.
 2. Streamer: Du tittar på Netflix, YouTube på en daglig basis. Då kommer du att ha tillräckligt med en 60 Mbit / s Internet-anslutning.
 3. Surfaren: Om du använder Internet för att läsa din e-post, Facebook, tidningar eller Google kommer du att ha tillräckligt med 20 Mbit / s nedladdningshastighet.

bredbandsabonnemang

Vilka leverantörer erbjuder bredbandsabonnemang med fiber?

Det finns för närvarande en hel del olika internetleverantörer som är verksamma i Sverige. Varje svenskt internetleverantören erbjuder olika alternativ och paket. Undrar du vilken internetleverantör ger dig den bästa servicen i ditt område? Vi rekommenderar Ownit! Läs mer om bästa fiber bredbandet här.

Klicka här och se om Sveriges bästa bredband är tillgängligt för dig!

Saker att hålla utkik efter vid avtal

Hastigheter som möjliggör blixtsnabba nedladdningar (och uppladdning) och bredbandstjänster inte möjligt innan, tillsammans med aggressiva prisplaner och bunt erbjudanden från ISP gör det liten eller ingen mening att inte gå den optiska fibern vägen när din befintliga uppringd, ADSL eller kabel bredband kontrakt är upp eller när du kabeldragning upp ditt nya hem.

Om det finns två saker du måste göra innan du registrerar dig för en plan, är en av dem för att se till att din premiss är redo för fiberproduktion. Vi har diskuterat detta i vår tidigare artikel , så om det är första gången du har hört talas om denna sak kallad ”fiber bredband” eller om du bara önskar catch-up läsning du bege dig till denna artikel först.

Som att köpa något i verkliga livet, den andra saken du behöver göra är lite forskning; och i detta fall, är det att veta vad de olika bredbands termer betyder, så att det är meningsfullt när du börjar jämföra planer från olika Internetleverantörer. Visst kan du ha initiativtagarna förklara dem för dig; men att gå in i butiken beredd är alltid en bra sak, eftersom det ökar risken för varningsklockorna går ut i dig när en clueless säljare försöker lura dig.

Mobilt internet och bredbandsabonnemang

Att ge tillgång till Internet gör mobilt bredband använder samma teknik som den som återfinns i mobiltelefoner. 4G mobilt bredband är den nuvarande standarden från den tidigare 3G-nätet.

Fördelar

 • Rörlighet:  Det här är försäljningsargument för bredbandsanslutning mobil. Du kan använda den för att få tillgång till Internet så länge du har 3G eller 4G mottagning. Ju starkare mottagning, desto bättre webbupplevelse .
 • Plug and play:  Anslut bara din USB-modem eller dongle i din bärbara dator och programvaradu behöver för att ansluta till Internet installeras automatiskt. Det finns ingen anledning att gå igenom alla tråkiga installationsprocessen när du talar med en teknisk supportrepresentant på telefonen.
 • Praktiskt:  Det finns ingen otymplig Ethernet-kablar inblandade. Du hänger bara en liten USB-modem, koppla in den till din bärbara dator och få Internet-anslutning.
 • Inga fasta räkningar:  Om du bara hålla fast för att upprätthålla en Internet-anslutning med hög hastighet, då kan du avboka din fasta abonnemang och spara pengar.
 • Pay as you go:  Du har möjlighet att betala i förskott eller registrera dig för ett mobilt bredbandsabonnemang paket. Om du behöver bara gå online ibland, då ett förbetalt alternativ kan spara pengar.

Nackdelar

 • Täckning:  Om du bor i ett avlägset område, kan du inte få mottagning till din leverantör 3G eller 4G-nät. Det är därför det är klokt att logga in med ett stort ISP för mobilt bredband. En stor ISP har fler infrastrukturer på plats för att täcka ett större område.
 • Användning gräns:  För att förhindra att nätverket blir överväldigad, kommer din mobilt bredband plan med en maximerad dataanvändning. Därför måste du lära sätt att spara din bandbredd för att undvika att få ut för överskridande nedladdningen gräns. Installera ett gratis program (som BitMeter, NET Traffic Meter eller TrafficStatistic) för att övervaka dataanvändning. Sedan aktivera popup-blockerare, avinstallera onödiga plugins , och justera vissa inställningar i din webbläsare. Du måste forskning om olika sätt att spara bandbredd genom att ändra inställningarna i din webbläsare.
 • Högt pris:  Jämfört med konventionella bostadshus paket höghastighetsinternet, mobila bredbandstjänster kan vara ganska dyra.
 • Hastighet och prestanda frågor:  Mobilt bredband är inte lämplig för tung nedladdning, strömmande HD -filmer och online- spel . Mobilt bredband hastigheter genomsnitt cirka 1 Mbps, medan den genomsnittliga hastigheten som erbjuds i bostadsbredbandstjänster är på 3 Mbps. Anslutningshastigheter i mobildata kan också variera under dagen, beroende på var du befinner dig och antalet personer som ansluter till nätverket vid en given tidpunkt.
 • Låst dongle: Din mobilt bredband dongle är låst till en enda operatör, så om du planerar att byta till en annan leverantör, måste du köpa en ny USB-modem.

Klicka här och se om Sveriges bästa bredband är tillgängligt för dig!

Fördelar med ett abonnemang

För många invånare förseningar och frustration av uppringd anslutning till Internet är något som de minns väl. Tillkomsten av bredband har minskat en del av dessa minnen, men för vissa deras anslutning är fortfarande mycket långsamt.

Fler och fler det förutsätts att du kommer att ha tillgång till Internet. Många företag som Netflix och iTunes levererar nu sina tjänster över Internet. Detta har inneburit att DVD-uthyrning och musikaffärer nu blir en ovanlig syn på våra höga gator. Att ha tillgång till snabbt bredband gör att enskilda och familjer att använda möjligheter som annars inte är möjligt.

Lincolnshire bredbandsprojekt är utformad för att ge snabb och tillförlitlig Internet-anslutning till den stora majoriteten av invånarna i länet.

Allmänna fördelar

En bra bredbandsanslutning till ditt hem innebär att det finns en större kapacitet för att skicka och ta emot data. Det innebär att data tas emot och skickas mycket snabbare till och från datorn. Detta gör det möjligt att ansluta till Internet, surfa på webben mer effektivt, ladda ner filer snabbare och skicka och ta emot e-post snabbare.

 • En bredbandsanslutning är “alltid på” – inte vänta för uppringd anslutning om du fortfarande använder denna väg till Internet. Detta innebär att du omedelbart mer produktiv utan att behöva vänta på en anslutning.
 • Som bredband kommer till ett fast pris, kan du budget på ett effektivt sätt.
 • Många webbplatser är nu “media-rika”. Detta innebär att de inte bara har text och begränsade grafik, men har interaktiva element, strömmande ljud och video och andra element. De är avsedda att användas via bredband.

Dela din anslutning

Med en bredbandsanslutning med hög hastighet, kan du enkelt dela en anslutning till Internet bland flera datorer eller andra enheter i ditt hem. De flesta bredbandsroutrar har trådlös anslutning; du kan använda denna för datorer, mobiltelefoner, Tablet PC och många spelkonsoler.

Många hem har nu flera datorer, bärbara datorer och andra enheter (t.ex. Nintendo Wii, smarta telefoner och även e-boksläsare som Amazon Kindle) som kan få tillgång till Internet. Genom att sätta upp en enkel Wi-Fi (trådlöst) nätverk i ditt hem, kommer alla familjemedlemmar kunna ansluta till Internet via en rad olika enheter. Detta innebär att sysselsättning, utbildning, fritid och nöjen är öppna för hela familjen.

Klicka här och se om Sveriges bästa bredband är tillgängligt för dig!

Arbeta hemifrån

För många människor som arbetar på kontor pendlande till arbetet kan vara en börda. Fler och fler företag nu omfattar flexibiliteten att låta personalen att arbeta hemifrån. Höghastighetsanslutning tillåter länkar till interna data- och telefonnätverk ger dig alla kontor hemma. Med ökande kostnader och företag bränsle medvetna om sina koldioxidutsläpp, detta är ett attraktivt alternativ. Personer med barn eller andra åtaganden vård kan ha möjlighet att använda snabbare bredband för att omstrukturera sina arbetsdagar. Detta kan gynna både dem och deras arbetsgivare.

Om du kör ditt eget företag kan snabbare bredband kan du köra hemifrån. Detta kan tillåta dig att minska dina kostnader genom att inte hyra dyra kontorslokaler och inte behöva pendla till jobbet. Användningen av webbsidor som en inkörsport till företaget kan du sälja på nätet och konkurrera på en mycket jämnare spelplan med större konkurrenter.

Studier

För många skolbarn, tillåter college och universitetsstudenter snabbt bredband tillgång till ett brett utbud av utbildnings- och forskningsmaterial i en mängd olika format.

De flesta utbildningsinstitutioner har virtuella lärmiljöer som Moodle och Blackboard; dessa används för undervisning, ikapp av anteckningar, och lämna in läxor.

Det är nu möjligt att genomföra ett enormt utbud av yrkes och fritidskurser i bekvämligheten av ditt eget hem via Internet.

Intressant webbsidor som YouTube blir nu några av de mest använda informell hjälp platser när man försöker ta reda på hur man gör vardagliga saker. Detta skulle kunna ändra en iPhone batteri, hur man använder programpaket, eller ställer in en ny tv.

ownit logo

Gå till Ownit

fiber bredbandet 2019

 

 • Tillgång till Sveriges snabbaste kundservice alla dagar på året
 • 10 e-postkonton & 1 GB webmail samt spamfilter.
 • Egen hemsida med 100 MB utrymme.
 • Framtidssäkrat, äkta fiberbredband.
 • Fast IP-adress tilldelads i vårt stängda nät via DHCP.
 • En leverantör bland toppen i Netflix och Steams egna mätningar

 

högsta betyg

Bästa bredbandet – mest nöjda kunder i Sverige enligt SKI 2022

 • Ownit 71,4
 • Bahnhof 69,8
 • Övriga 69,4
 • Bredband2 68,8
 • Telenor 62,9
 • 3(Tre) 61,8
 • Tele2 61,4
 • Telia 60,1