TV via fiber och bredband

Fiberoptik har snabbt blivit en namne i vår moderna värld av teknik. Först var det fiberoptiska Internet-anslutning, sedan fanns fiberoptiska fasta telefoner, och nu finns det femma optisk TV. Fiberoptisk TV är enkel att använda, ger mer funktionalitet än kabel och satellit-TV, är mycket tillförlitlig och har mycket bättre kvalitet än kabel och satellit-TV. I denna artikel kommer vi att förklara vad fiberoptik tv är, hur det kan jämföras med kabel och satellit-tv, termer som FTTN, FTTP och HomePNA och presentera dig för två märken av fiberoptisk TV: AT & T U-Verse och Verizon FIOS.

ownit logo

Gå till Ownit

fiber bredbandet 2019

 

 • Tillgång till Sveriges snabbaste kundservice alla dagar på året
 • 10 e-postkonton & 1 GB webmail samt spamfilter.
 • Egen hemsida med 100 MB utrymme.
 • Framtidssäkrat, äkta fiberbredband.
 • Fast IP-adress tilldelads i vårt stängda nät via DHCP.
 • En leverantör bland toppen i Netflix och Steams egna mätningar

 

högsta betyg

Bästa bredbandet – mest nöjda kunder i Sverige enligt SKI 2018

 • Ownit 71,9
 • Bahnhof 71,1
 • Tele2 68,7
 • Övriga 68,2
 • Telia 67,0
 • Com Hem 64,1
 • 3 (Tre) 63,7
 • Telenor 59,2

 

bäst i test med fiber bredband från ownit


titta på tv via fiber

Hur fungerar tv via fiber och vad är viktigast för dig?

Vi vill veta vad som är viktigast för dig! Låt oss veta vilka kriterier man leta efter i TV-tjänst, hur man jämför TV-paket, och vad du har kommit att förvänta från de stora TV-leverantörer. Lämna oss en kommentar nedan, förklara vad du vill att vi ska granska i kommande inlägg eller vilka märken TV bör vi lägga till vår jämförelse.

Fördelar med fiber tv

När det gäller att välja underhållning alternativ för ditt hem du har flera olika tjänster tillgängliga för dig. Du kan välja mellan satellit, kabel-TV , eller ens online-resurser som Netflix® eller Hulu®. Men när det kommer till kritan, kan en fast förbindelse som kabel-TV vara det bästa valet för ditt hem. Kolla in några skäl till varför nedan.

Tillförlitlig

Till skillnad från satellit eller antenn-TV, har kabel-TV stadig service. Det kommer inte att påverkas av väder frågor som vind och regn, vilket gör den till en av de mer tillförlitliga nöjesliv. Även internet streaming kan lätt brytas om det finns för mycket data som nås av andra enheter i ditt hem. Den enda anledningen till din kabel-TV kommer att misslyckas är om din kabelbox, anslutningar eller TV: n inte fungerar. Annars kan du njuta av omedelbar tillgång till upp till hundratals dina favoritkanaler.

Prisvärd

Med kabel-TV, kan du få service som matchar din budget. Det kommer alltid att vara billigare än satellittjänst och du kan plocka de specifika kanaler som du är intresserad av om du inte vill att hela paketet. Ett annat sätt att spara pengar på kabel-TV är genom kombinationserbjudanden. Om du får internet, kabel och telefon alla från ett företag, kan du få några bra erbjudanden. Du behöver inte offra de kanaler du vill för den skull din budget.

Fler alternativ

Kabel-TV, har du ett enormt utbud av underhållning alternativ som du inte får med Internetabonnemang. Dessa platser inte tillåter dig att titta på någonting levande antingen-kabel-TV, kan du få aktuella sport och nyheter. Håll dig uppdaterad med aktuella händelser genom att få kabel-TV.

Film och serier

Du kan titta på de senaste storfilmerna via alla de mest populära digitala TV-paket och streama filmer online snabbt via tjänster från exempelvis Boxer.

Sport

text

sport

Hur man hittar den bästa TV-paket för dig

När du jämför erbjudanden, tänk på:

 • Vad din budget är – det är bra att ha en uppfattning om detta innan du börjar jämföra tv handlar, så att du kan ha det i åtanke.
 • Oavsett om du vill multiroom – Detta kan vara viktigt om du bor i ett stort hushåll och människor inte ofta överens om vad man ska titta på!
 • Om du vill kombinera din TV med bredband och / telefon , eller är nöjd med en fristående plan.
 • Vilka kanaler är viktiga för dig – inte alla leverantörer erbjuder samma kanaler med sina planer, så se till att den plan du väljer har de du vill ha.

Vanliga funktioner

Alla TV-leverantörer i Irland erbjuder funktioner som:

 • möjlighet att pausa, spola tillbaka och spela in TV;
 • tillgång till TV-paket i flera rum;
 • möjligheten att starta TV-program när du har missat starten; och
 • tillgång till on-demand-innehåll.

tv

Ska jag köpa TV med bredband och / eller telefon?

Detta är helt upp till dig. Men om du har fiber bredband och / eller telefon förutom TV, du kommer högst sannolikt att hitta du kan spara pengar genom att gå till en bredband och TV bunt eller en triple-play affären , vilket är bredband, TV och telefon i ett paket. Det kommer också att skära ner på admin, genom att konsolidera alla dessa räkningar till en.

Kom också ihåg att om du vill ha en EIR eller Vodafone TV plan måste du bunta, eftersom dessa leverantörer inte erbjuder fristående tv-planer.

Bra uppkoppling för streaming och Netflix

Om du är den sortens person som åtnjuter tittar de senaste filmerna online eller ikapp på episoder av dina favorit tv-program, är fiberoptiska bredbandsnät definitivt för dig.

Du kan ladda ner en låt i en andra eller en HD-film i ett par minuter, och du kan titta på video på nätet utan den mödosamma vänta för buffring. Detta kan vara mycket viktigt i framtiden när man betänker där tekniken är på väg.

4K Ultra HD-innehåll är på väg. Netflix erbjuder redan en 4K alternativ och ett stort antal stora studio filmer har spelats in i fyra och 8K. Streaming denna höga upplösning innehåll på en standard ADSL-anslutning är inte alltid realistiskt, så fiber bredband är en förutsättning för att du är den sortens person som älskar att titta på filmer, TV och levande sport i strålande ultrahög upplösning.

Netflix rekommenderar faktiskt en minsta anslutningshastighet på 25 megabit per sekund för att ens försöka strömma 4K ultra HD. Om du bor i en tätort, kan det vara möjligt att uppnå denna hastighet. För många hem som vill strömmade 4K innehåll, fiberoptik i särklass det bästa alternativet.

vad

Vad är tv via bredband?

Fiber TV eller fiberoptisk TV, är en ny produkt som använder fiberoptiska kablar för att överföra information till TV: n. Fiber TV är mer tillförlitliga än andra former av television, det ger användaren bättre kvalitet, och det oftast har flera program tillgängliga för dig för mindre än vad andra former av TV kan kosta dig. Fiberoptiska trådar går direkt till ditt hus och ansluten till kablar som redan har installerats i ditt hem. När detta är gjort, kommer du att kunna dra nytta av din fiberoptiska tv i varje rum som har en kabeluttag.

Bredband TV vs Kabeltv

Fiber Optic tv är både bättre och sämre än kabel. Fiberoptisk TV använder högvärdigt plast- eller glastrådar för att sända pulser av ljus, som sedan avkodas till information när den når din TV där som vanlig kabel-tv använder koppartrådar inslagna i aluminiumfolie för att överföra elektriska signaler till din TV där det är avkodas till ljud, färger och ramar. Fiberoptiska kablar kan sträckas över extremt långa sträckor med bibehållen god bild- och ljudkvalitet, medan kabel förlorar sin kvalitet över ett visst avstånd. Fiberoptiska kablar har också mycket bättre kvalitet än kabel gör, även när du faktor i HD paket. På nedåtsidan, men fiberoptiska kablar ska installeras helt eller de kommer inte att fungera. Fiberoptiska tv är också ny och det kanske inte är tillgängliga i ditt område.

Vad är en TV leverantör?

TV tjänsteleverantörer är företag som gör det möjligt för dig att få TV-program i ditt hem. Oavsett om du gillar sport, filmer eller annan underhållning, behöver du någon form av anslutning för att komma åt ditt favoritinnehåll.

Types of TV service

 • Satellit
 • Kabel
 • Fiberoptisk
 • Digital streaming (kräver Internet-anslutning)

TV tjänsteleverantörer erbjuder en mängd olika planer, kanal val, och teknik för att passa olika behov. Vi rekommenderar att forska flera alternativ innan du bestämmer vilken TV-leverantör som fungerar bäst för dig.

Att förstå kontraktet

De vanligaste orsakerna till missnöjda kunder (och med TV-leverantörer, det finns en hel del av dem) vanligtvis ligga inom kontraktet. Strikta avbokningsregler, plötsliga prisförändringar och extra avgifter alla bidrar till Internets hatefire mot TV-leverantörer.

Vi är där med dig. Vi vill att dessa leverantörer att bli mer transparent och up-front om dessa saker. Men nu är det på oss, konsumenterna, att gräva i kontrakt och förstå vad vi fick oss i. Låt oss göra detta tillsammans.

Avgifter

För tjänster som kabel och Livestreaming som inte kräver kontrakt, är detta inte ett problem. Förtida uppsägning avgifter gäller endast när du har tecknat ett långsiktigt som du försöker att komma ur. (Vi tittar på dig, satellit leverantörer.)

Till exempel DirecTV avgifter $ 20 per månad för varje månad kvar på ditt kontrakt. Så om du behöver för att komma ur ditt kontrakt men du har fortfarande nio månader kvar, du tittar på en sval $ 180 plus en $ 15 avaktivering avgift. Det är brant, säkert, men det är allt i avtalet kontraktet. Se till att fråga din leverantör om förtida uppsägning avgifter innan du skriver, för säkerhets skull.

Prisförändringar

Vi har nämnt det flera gånger redan, men det andra året prishöjningar att vissa leverantörer har kan vara en mördare. Det är där du får ett rabatterat pris för de första 12 månaderna och det ser bra ut, när plötsligt du öppnar din faktura ett år efter registreringen och det är ett högre pris än väntat.

Det är definitivt inte bra för ditt blodtryck, men om du är noggrann, bör det inte komma som en överraskning. Denna praxis är vanligast med DirecTV, men se till att be om eventuella prisändringar som kan hända efter dina kampanjperioden slutar, bara så att du inte blindsided med en gigantisk räkning.