Bra kundnöjdhet bland internet 2019 i Sverige

Ofta är det bästa sättet att veta vad man ska förvänta sig av en Internet Service Provider (ISP) är att be sina nuvarande kunder om deras erfarenheter. I vår ständiga strävan att ge dig allt du behöver veta om internet service, vi gjorde just det: vi tillfrågade kunder över hela landet för att ta reda på vilka Internetleverantörer utmärka sig i vilka områden.

kundnöjdhet

Du kan se resultatet för varje kategori i diagrammen som följer. Hoppa direkt till ett diagram genom att klicka på motsvarande fråga från undersökningen.

OBS: För att ge dig den mest användbara information som möjligt, vi separerade satellit internetleverantörer från andra internetleverantörer. Satellit-Internet är ett alternativ som vanligtvis är eftertraktade bara av dem på landsbygden, vilket innebär satellit internetkunder har ofta olika upplevelser (och förväntningar) än andra internetkunder. Eftersom vår undersökning med fokus på kundens upplevelse, ville vi att återspegla att skilja korrekt.

Generellt kundnöjdhet för bredband fiber bäst i test

* Satellit internetleverantörer utesluts

Varje varumärke övergripande kundnöjdhet för bredband poängen beräknas som genomsnittet av sina poäng från följande fem kategorier:

  • Internet hastighet
  • Månads internet räkningen
  • Installation och konfiguration
  • Internet tillförlitlighet
  • Internet teknisk support och kundservice

Internet kundnöjdhet har förbättrats!

Den största uppenbarelse från årets kundnöjdhetsundersökning är att kunderna verkar generellt lyckligare med sina Internettjänster än de var i vår senaste undersökning .

Vår undersökning frågade kunder att betygsätta sin tillfredsställelse med sina Internetleverantörer i fem olika kategorier på en skala från 1-5. Medan ett fåtal kunder gav sina leverantörer betyg för en eller två i en viss kategori, den genomsnittliga poängen var mycket högre. Ingen ISP gjorde lägre än 3,06 i någon kategori, och ingen ISP gjorde lägre än 3,59 totalt.

Dessa är högre medelvärden än vad vi har sett tidigare och visar att Internetleverantörer är sannolikt blir bättre på att leverera vad deras kunder vill ha.

Kunder betygsatt RCN högst för övergripande tillfredsställelse.

Det är uppenbart att kunder som RCN. Tillsammans med att vara den högst rankade övergripande, också kom ut som den högst rankade leverantören i tre enskilda kategorier: installation och installation; månatliga faktura; och teknisk support och kundservice.

Vad är olyckligt för de flesta av Amerika är att RCN finns i endast ett fåtal städer, nämligen Boston, Chicago, Lehigh Valley, New York, Philadelphia och Washington DC. Denna mindre serviceområde bidrar sannolikt RCN upprätthålla jämnare servicekvalitet, särskilt jämfört med Internetleverantörer vars tjänsteområden sträcker sig över mer än ett dussin stater. Det är logiskt att RCN konsekventa, tjänster av hög kvalitet skulle leda till dess genomgående höga tillfredsställelse poäng.Internet hastighet

”Hur nöjd är du med din internet hastighet?”

Optimala kunder är mest nöjda med sina internet hastigheter.

Speed var den mest konkurrenskraftiga kategorin i vår undersökning: hälften av Internetleverantörer på enkäten tjänade poäng än fyra av fem stjärnor. Men Optimum kom ut på toppen av den tunnaste möjliga marginal, tätt följt av RCN och Xfinity . Skillnaden i poäng mellan dessa tre främsta leverantörerna var totalt bara 0,02.

Som hastigheter stiger, kundtillfredsställelse poäng förbättras.

Det är inte förvånande att så Internetleverantörer fortsätter att förbättra sina hastigheter kundnöjdhet poängen fortsätter att stiga. Den genomsnittliga tillfredsställelse poäng för hastighet har ökat med nästan 10% under de senaste två åren.

Internet typ påverkar tillfredsställelse poängen för hastighet.

Du kanske märker att de tre främsta leverantörerna i kategorin hastigheten är kabelbolag. Även om detta talar väl för dessa företag, bör du komma ihåg att denna undersökning handlar om kundtillfredsställelse, inte nödvändigtvis prestanda. Bara för att dessa företag kan ha haft den högsta kundnöjdhet poängen för hastighet betyder inte att de ger de snabbaste internet hastigheter tillgängliga. Det betyder bara att, för en eller annan anledning, kunderna är mer nöjda med de hastigheter som de fått från kabel.

Dsl internet

Detta kan delvis bero på att företag som erbjuder fiberoptiska internet liknande AT & T , Century och Frontier -Gör så bara i vissa områden och erbjuda DSL internet på andra områden. DSL internet är ofta långsammare än andra typer av internet, inklusive kabel, så att kunderna hoppas på fiberoptiska internet service som sluta med DSL-tjänst kommer sannolikt att känna sig mindre nöjda med sin internethastigheten, vilket skulle påverka den totala hastigheten poängen för fiberoptiska leverantörer. Till exempel, om vi tittar på tillfredsställelse rating för hastighet som AT & T, Century och Frontier fått från bara deras fiberkunder, är poängen ca 5% högre i genomsnitt än när båda tjänstetyper ingår.

Internetleverantörer och de hastigheter som de erbjuder varierar kraftigt från plats till plats, så det verkligen handlar om vad du kan förvänta där du bor. För att se Internetleverantörer och de hastigheter som de erbjuder i ditt område, ange ditt postnummer nedan.

Lämna ett svar