Com Hem levererar en fantastisk kundupplevelse

Com Hem levererar bredband, kabel-TV och telefonitjänster till svenska konsumenter och företag. Med över 2 miljoner anslutna hushåll är Com Hem en av de ledande aktörerna i Sverige. Com Hems vision är att ha Sveriges mest nöjda kunder genom att kontinuerligt förbättra kundupplevelsen. När Com Hem kom i kontakt med Oneflow snabbt insåg de att Oneflow skulle kunna bidra till en bättre upplevelse genom automatiserad avtalshantering.

com hem

Kostsam och tidskrävande process

Tidigare har alla kontrakt som skapats med Word-mallar, som sedan skrivs ut och skickas per post till alla Com Hems kunder. Avtalen därefter undertecknas och returneras av kunderna, därefter manuellt registrerats av Com Hem. Detta var både tidskrävande och kostsam process för företaget.

Företaget var fast besluten att hitta en modern lösning som skulle göra undertecknandet erfarenhet enklare för kunderna. Detta resulterade i en implementering av en standard e-signatur lösning. Lösningen gör det möjligt att skapa PDF-filer i deras Word-dokument och sedan elektroniskt signerade av kunderna. Men det blev inte en långsiktig lösning, som PDF-filer var extremt statisk och inte flexibel att använda.

”Vi var tvungna att skapa ett dokument för varje unik butik, vilket resulterar i oändliga mängder av dokument. För att förbättra upplevelsen för våra kunder, valde vi att använda Oneflow ”, säger Andreas Westling, affärsutvecklare på försäljningsavdelningen på Com Hem.

Full kontroll och snabbare hantering av bredbandsleverantörer

Nu, Com Hem skapar sina avtal med hjälp av bredbandsleverantörer och andra mallar och kan enkelt anpassa avtalen efter kundens behov via produkttabellerna. Avtalen mellan bredbandsleverantörerna kommer sedan att skickas till kunden för e-signaturer och om det finns något oklart, kan kunden enkelt kommentera direkt på kontraktet utan att behöva skapa en ny version. Butiken skicka ut kontraktet kan också följa kontraktet resa och allt är i säkert förvar i Oneflow arkiv.

”Allt går så mycket snabbare, säljare har full kontroll över alla sina avtal och kan lätt se när den tas emot, öppnas eller om det finns några kommentarer i samband med kontrakt från kunden. Tack vare responsiv design, kan de också öppna kontrakten någonstans på mobiltelefoner eller enheter, vilket innebär att vi inte behöver justera något godkännande arbetsflöden under semester ”, fortsätter Andreas. Läs mer om bredbandsleverantörer här.

Minskad administration och nöjda kunder

Tack vare Oneflow, Com Hem sparar både tid och pengar och eliminerar all administration i samband med deras avtalshantering. Kommunikation med sina kunder har också blivit bättre, nu kunden kan lätt starta en konversation direkt i avtalet och inte behöver lyfta telefonen för att komma i kontakt med Com Hem.

”På kort tid har vi gått att underteckna våra kontrakt genom Oneflow. Förändringen har minskat vår administration och ökat takten i vår verksamhet, men viktigast av allt, har responsen från våra kunder har varit mycket positivt ”, avslutar Andreas.

Lämna ett svar