COM HEM SLÅR VÄRLDSREKORD FÖR INTERNET-LEVERANTÖR

Under helgens Dreamhack Summer i Jönköping, är Com Hem ger tillgång till internet på 1,6 terabit per sekund, vilket Com Hem hoppas är den snabbaste internetuppkoppling någonsin uppmätts, som används av en större grupp människor. Com Hem har lämnat bevis på detta till Guinness World Records under en av sina skivtitlar, är bevisen väntar på granskning.

dreamhack

Com Hem ger Dreamhack Summer med världens snabbaste internetanslutning 1,6 Tbit / sekund via en direktlänk till ryggraden, som också används för att leverera bredband till Com Hems 700.000 bredbandskunder.

Tekniken som används kallas DWDM och länken drogs 300 kilometer mellan Stockholm och Jönköping, som är mest sannolikt första gången en anslutning denna snabbt har satts upp på en så lång sträcka för denna typ av händelse.

Historian om deras internetleverantör

”Seger världsrekord och ger världens snabbaste internetleverantör är en milstolpe i Com Hems historia och har möjliggjorts genom vår moderna nätverk och våra duktiga medarbetare. Det är viktigt att en större bredbandsleverantör som Com Hem har en stabil, snabb och flexibel nätverk som har mer kapacitet att erbjuda våra kunder när de behöver det. I dag har vi visat att vi har den här ”, säger Thomas Helbo, CTO på Com Hem.

”Det är underbart att vara involverad i att bryta ett världsrekord och att Com Hem valde att göra detta med oss ​​på Dreamhack Summer. Våra besökare och deltagare är mycket kräsna när det gäller anslutningsmöjligheter och vill att det ska fungera smidigt, så det känns bra att låta dem uppleva världens snabbaste internet. Vi älskar att slå rekord, och ser fram emot att fortsätta vårt samarbete med Com Hem och tillsammans levererar kraftfulla erfarenheter och bästa anslutning till våra deltagare ”, säger Marcus Lindmark, VD på Dreamhack.

Com hem i varje hushåll!

1,6 terabit per sekund motsvarar 16 tusen, 100 Mbit / s-anslutningar, som är den mest använda bredbandstjänst som levereras av Com Hem till svenska hushåll. Vid denna hastighet, kan 5 miljoner människor strömma Spotify på högsta kvalitet samtidigt, eller 230.000 personer kan titta på Netflix i HD samtidigt och det skulle ta mindre än en sekund för att ladda ner tio kopior av Fortnite, en av de största spelen på marknaden.

Om Com Hem-gruppen

Com Hem erbjuder bredband, TV, spela och telefonitjänster till svenska hushåll och företag. Vår kraftfulla och framtidssäkrad nätverk med hastigheter på upp till 1 Gbit / s, täcker hälften av landets hushåll, vilket gör Com Hem-koncernen en viktig drivkraft för att skapa en digital Sverige. Vi tar våra 1,45 miljoner kunder det bredaste utbudet av digital-TV-kanaler och play-tjänster via digitalboxar samt on-the-go för surfplattor och smartphones. Företaget grundades 1983 och har cirka 1100 anställda. Com Hem har sitt huvudkontor i Stockholm och bedriver verksamhet inom tre dotterbolag: Com Hem AB, Boxer TV Access AB och iTUX Communication AB. 2017 Koncernens omsättning uppgick till 7136 miljoner kronor. Com Hem aktien har handlats på Nasdaq Stockholm sedan 2014. www.comhemgroup.com. 

Om DreamHack

Dreamhack är världens största digitala festival, med 11 händelser inträffar i 6 länder över hela världen 2018. Våra evenemang utgör en konvergens av alla aspekter av olika kultur av spel. Vår festival händelser är en plattform för Esports turneringar ta med egen dator LAN-partyn, cosplay tävlingar, musik handlingar, teknik utställningar och paneldiskussioner. Utöver våra evenemang, är Dreamhack ett produktionsbolag med fokus på spel, esports, och arenaproduktioner för både traditionell TV och Internet.