Egyptens internet bland världens långsammaste

Egyptens bredband hastighet rapporteras vara bland de långsammaste i världen, ranking 146 av 150 länder totalt, enligt Speedtest rapport marknaden utfärdats på torsdag som mäter internet prestanda runt om i världen.

egypten

”[Från juli till december 2016] Egypten rankas 146: e av 150 länder för fasta bredbandsnedladdningshastighet och 95: e för mobilen. I regionen Nordafrika, Egyptens fast bredband var snabbare än bara Libyen och landets mobilt internet bara var snabbare än Algeriet och Sudan “, enligt rapporten.

Det finns mer än 29,84 miljoner Internetanvändare i Egypten, märkning en internet täckningsgrad på 37,8 procent. Rapporten förklarar att detta antal bryts ned till 28,65 miljoner mobilabonnemang internet och 4,6 miljoner för ADSL.

ADSL-abonnemang

Rapporten tillade att Egypten fast bredband nedladdningshastighet under sista kvartalet 2016 var 4,02 Mbps, betydligt långsammare än landets genomsnittliga mobilnedladdningshastighet på 7,75 Mbps. Det förklarade att även om dessa hastigheter anses långsam, de representerar ökningar på 34 procent och 59 procent, respektive, under samma period förra året.

Egyptens genomsnittliga nedladdningshastighet rankas nästan sist i Nordafrika efter Marocko, Tunisien, Algeriet och Sudan; för mobilt internet hastighet Egypten följer Tunisien och Marocko och leder Algeriet, Sudan och Libyen.

Data visade att Kairo har bredbandsanslutningar snabbaste fasta bland Egyptens största städer med 6,54 Mbps genomsnittliga nedladdningshastighet. Efter Kairo i hastigheter är Giza, Port Said, Suez och Alexandria. Staden med den lägsta hastigheten var al-Mahalla el-Kubra endast 2,74 Mbps för alla enheter.

TE Data

TE Data var den snabbaste internetleverantören för nedladdningshastigheter, medan Vodafone var snabbast för uppladdningshastighet. För mobilt internet, rankad Etisalat innan Orange och Vodafone för snabbaste nedladdningshastigheter med en genomsnittlig nedladdningshastighet på 8,74 Mbps  på moderna apparater .

”Det är en ökning 83% under samma period året före och det är en stor nyhet eftersom Etisalat var tidigare långt efter Orange och Vodafone för både uppladdning och nedladdningshastigheter,”, enligt rapporten.

Snabbaste bredbandsleverantör i Egypten

Den snabbaste bredbandsleverantör för uppladdning är en virtuell slips mellan Etisalat på 3,65 Mbps och Vodafone på 3,63 Mbps, med Orange mycket tätt bakom.

Rapporten citerade statistik avslöjar att Vodafone Egypten har den största kundbasen på 41,6%. Orange följer med aktier 35,1%. Etisalat, den nyaste telekom, har en abonnent andel på 23,3%. Dess moderbolag Etisalat UAE har en 66% av aktierna, med ägs av Egypten Post- Authority 20% och 14% av privata investerare. TE Data har en 44,95% andel i Vodafone Egypten.

Regeringen har försökt att omdirigera investeringar i kvaliteten på tjänsterna, inklusive: bredband, fiberoptik, teknikparker och utbildning teknisk kompetens. De största frågorna telekom är investeringar i infrastruktur, prissättning, hastighet och täckning.

4G

”Med tanke på Egyptens långsamma internet hastighet på både fast bredband och mobil, det är en bra sak att marknaden är nyligen fokusera på att förbättra infrastrukturen … Lanseringen av 4G och virtuella fast telefoni tjänster förväntas mildra vissa av dessa frågor”, enligt rapporten.

Speedtest Intelligence är en omfattande business intelligence plattform, som ger möjlighet att analysera nätverksprestanda för någon plats eller tjänsteleverantör runt om i världen. Det är betrodd som en viktig forskning och analysverktyg av företag och regeringar runt om i världen.