FÖRÄNDRINGAR I TELIA BOLAGETS KONCERNLEDNING

Telia Företag ändrar sammansättningen av koncernledningen. Anders Olsson, Senior Vice President, Chief Operating Officer och chef för Global Services & Operations (GSO) vid Telia Company, har utsetts till vice VD för Telia Sverige.

Magnus Zetterberg ersätter Olsson som COO och chef för GSO. Henriette Wendt, Senior Vice President och chef för Telia bolagets verksamhet i Litauen, Estland och Danmark, kommer att lämna sin position och kommer att ersättas av Emil Nilsson som för närvarande Senior Vice President och chef för Region Eurasien.

Telia telekom

Telekombranschen och bredband

Anders Olsson har en lång erfarenhet från telekombranschen och tillbringade nästan 20 år på Tele2 där han var en medlem av koncernledningen innan han gick Telia Company 2016 inom exempelvis telia bredband med fiberlösningar för att bli COO och chef Global Services och Operations (GSO).

Anders Olsson ersätter Johan Dennelind, VD och koncernchef för Telia Company, som varit tillförordnad vd för Telia Sverige och tillträder sin nya befattning den 1 juni.

Magnus Zetterberg kommer att ersätta Anders Olsson som COO och chef för GSO. Han börjar i oktober senast och blir Senior Vice President och medlem i koncernledningen. Magnus Zetterberg har arbetat inom telekombranschen under de senaste 26 åren med uppdrag som CTO på och koncernchef i 3GIS och på senare CTO på Telenor Norge sedan 2014.

”Jag är mycket glad över att Anders har accepterat att leda den svenska bredbands verksamheten. Vi behöver en stark utförande fokus på vår strategiska agenda med en fortsatt program omvandling och kultur byggnad parat med starkt kostnadsfokus och kommersiell enhet. Jag är glad att vi har stor succession internt för en så viktig roll. Jag är också mycket glad över att välkomna Magnus Zetterberg till Telia Company. Magnus djup förståelse för vår bransch är en mycket välkommet tillskott till vårt företag och GSO ”, säger Johan Dennelind.

Spännande jobb!

Anders Olsson säger: ”Det var ett lätt beslut att säga ja till Sveriges mest spännande jobb inom telekom. Jag ser verkligen fram emot att fortsätta det stora arbetet den svenska organisationen gör för att skapa en ny generation telco.”

Henriette Wendt, Senior Vice President och Cluster chef för Telia bolagets verksamhet i Litauen, Estland och Danmark, som gick Telia Company 2014 , kommer att lämna sin tjänst den 1 juni. Under en tid kommer hon att stanna kvar i företaget för att stödja viktiga projekt.

”Henriette har gjort ett bra jobb för Telia Company, först som chef för Group Corporate Development där hon övervakade skapandet av vår nya generation telekomstrategi och säkerställt genomförandet av en integrerad hållbarhetsstrategi. Under det senaste året och en halv, som chef för Litauen, Estland och Danmark, har hon sett till att våra Telia varumärken i Litauen och Estland är på rätt väg för att bli integrerade, konvergerade marknadsledare ”, säger Johan Dennelind.

Norden

Emil Nilsson, för närvarande Senior Vice President och chef för Region Eurasien kommer att ersätta Henriette Wendt som chef för Litauen, Estland och Danmark, och bli en medlem av koncernledningen. Emil Nilsson kommer att fortsätta att leda Telia bolagets Region Eurasien.

”Emil har gjort ett enastående arbete för att bibehålla fokus i våra eurasiska tillgångar medan vi har varit i avyttringsprocesser samtidigt. Jag välkomnar Emil i den nya rollen och ser fram emot hans framtida bidrag i skapandet av en ledande integrerad operatör i Norden och Baltikum ”, säger Johan Dennelind.

Telia bolagets koncernledning som leds av Johan Dennelind kommer att fortsätta att bestå av elva ledamöter.

Lämna ett svar