Hur installeras fiber i en villa?

Bradband fiber i villa‘ innebär att vi kommer att installera fiberkablar hela vägen till ditt hem.

Det finns olika sätt att installera fiber bredband, beroende på vilken typ av egendom som du bor i eller om det finns en Openreach modem redan installerat.

 

villa med fiber

Vi kommer att låta dig veta vilket scenario gäller dig när du gör din beställning. Klicka på länkarna för att få veta mer.

Jag inrättats för fiber bredband och det finns en Openreach modem på väggen

I det här fallet finns det inget behov av en ingenjör för att utföra något arbete, men vi kan behöva skicka en ny BT Hub. Din fiber bredband kommer att leva på den tredje arbetsdagen efter beställningen.

Se till att du startar din Openreach modem dagen innan vi på grund av att slå dig.

För att ställa in din BT Hub:

  • Anslut Openreach kabeln (röda delen) i Port / LAN1 -uttaget på Openreach modem
  • Anslut den andra änden till den röda WAN -porten på baksidan av BT Hub 

 

Jag bor i en villa där det inte finns något bredband fiber

Det finns olika sätt att Openreach kan ansluta Fiber till Hemtjänsten beroende på vad som finns tillgängligt för din fastighet.

När du gör din beställning kommer vi att låta dig veta exakt vad som kommer att hända.

Den externa arbetet kanske redan genomförts till ditt hus, så allt som återstår är att slutföra installationen fiber i ditt hem. Du måste vara hemma för att låta ingenjör i. Utnämningen kommer att pågå upp till fyra timmar.

Beroende på komplexiteten av installationen av bredband fiber villa till din egendom, kan Openreach måste du vara där hela dagen (08:00 till 06:00), medan de slutför alla nödvändiga arbetet. Vi kommer att låta dig veta om din beställning behöver en sådan utnämning när du gör din beställning.

Slutligen, för det mest komplexa order kan vi behöva två steg för att installera fiber. Först kommer vi att göra en del arbete utanför din egendom, sedan slutföra installationen i ditt hem.

Steg 1 – externt arbete för att få en fiberkabel till din bostad

Detta steg kan innebära en undersökning.

Anledningar till varför du kan behöva en undersökning för att få Fiber to the Home>

Först och främst kommer vi att ansluta en fiberkabel till en liten låda som vi fixar till yttervägg, nära där telefonlinjen går hemmet. Vi kommer att borra ett litet hål i väggen för att driva kabeln genom innan täcka den prydligt med boxen.

Du behöver inte vara i för detta steg, om vi kan få tillgång till utsidan av fastigheten. Oavsett om du bestämmer dig för att vara där eller inte, kommer ingenjören ring framåt och kan knacka på din dörr.

Telefonen och bredbandstjänster kan sluta fungera helt kort under detta arbete, så det är en bra idé att ha en mobil till hands.

Om du har ett larm kopplat till telefonlinjen, låt din leverantör vet att detta arbete kan utlösa ett falskt alarm.

Steg 2 – Arbetet med att slutföra installationen av fiber i ditt hem

Detta steg inträffar oftast sju arbetsdagar efter steg ett, och du måste vara hemma för att låta ingenjör i. Utnämningen kommer att pågå upp till fyra timmar.

Din BT Hub ska anlända med placera två dagar innan installationsdatum. Ha det till hands när ingenjören anländer. Ingenjören kommer att föra den andra bit av ny utrustning du behöver – en Openreach fiber modem.

Jag bor i ett hyreshus och det finns ingen Openreach modem installerat

Den goda nyheten är att vi redan borde ha köra fibertjänst i byggnaden och vi kommer bara att förlänga det i din lägenhet eller lägenhet. Det kommer att innebära bara ett besök från vår installatör.

Du måste vara hemma för att låta ingenjör i. Utnämningen kommer att pågå upp till fyra timmar.

Din BT Hub ska anlända med placera två dagar innan installationsdatum. Ha det till hands när ingenjören anländer. Ingenjören kommer att föra den andra bit av ny utrustning du behöver – en Openreach fiber modem.

Saker att tänka på innan ingenjören besök

Om vi ​​behöver att besöka, kommer ingenjören rekommendera var att sätta utrustningen, men det kommer att snabba upp din installation om man tänker på var du vill att det ska gå.

Saker att tänka på när man överväger var är bäst för din utrustning:

  1. Vi rekommenderar att du ansluter datorn med kablar för att få de bästa hastigheterna
  2. Navet och Openreach fibermodem måste vara bredvid varandra, och båda behöver ett eluttag
  3. Den Openreach fiber modem måste vara väggmonterad och kan inte flyttas när det är installerat
  4. Det är bra att ha den utrustning nära till TV: n för att göra det mesta av bredbands TV-tjänster. Eller i rummet bredvid din huvuddator
  5. Vi kan använda en 30m förlängningskabel, men det kan bara gå längs väggar – inte under mattor eller golv – så vänligen flytta alla möbler som är i vägen

Innan du lämnar kommer ingenjören återansluta en av datorerna för att visa att det fungerar OK. Ingenjören kommer också att hjälpa dig att installera set-up disk på din dator. De lämnar dig med denna disk så att du kan installera programvaran på alla andra datorer du har.

Om du har BT TV kommer ingenjören ansluter din box, men tjänsten kommer inte att leva förrän nästa dag (du kommer fortfarande att kunna använda Freeview). Du måste ansluta alla andra enheter såsom bärbara datorer och trådlösa skrivare själv.

Lämna ett svar