Vad är en bra uppkoppling

Bredband är en typ av höghastighetsinternet anslutning som har överträffat uppringd som det vanliga sättet att ansluta till Internet.

broadband

Paket bredband finns i alla former och storlekar, från ADSL till kabel bredband och 3G och 4G mobilt bredband.

En bredbandsanslutning, som en telefonlinje är aldrig avstängd och kan nås när som helst.

Bredband är Storbritanniens mest populära formen av Internet-anslutning och används av miljontals människor över hela landet. Bredband är faktiskt ett relativt begrepp, eftersom det endast kan förstås i sitt sammanhang, det vill säga i motsats till smal, vilket var tekniken bakom fjärranslutningar.

I dagarna av uppringd, var du tvungen att lägga på luren för att använda internet. Med bredband frekvenserna kan delas upp i kanaler, så att du kan använda telefonen på en kanal och internet på en annan.

Om du kan använda din hemtelefon när du använder internet, du redan använder bredband. Om inte, är någon form av bredband nästan definitivt finns i ditt område, så jämföra våra bästa hem bredband erbjudanden på uSwitch nu och få upp farten.

Bredband är oftast i form av ADSL, vilket innebär att den överförs utmed BT telefonlinjer, även om det finns också kabel (fiber-optic) bredbandsförbindelser, och 3G och 4G mobila bredbandsanslutningar (som använder mobila nätverk).

För mer information om bredband och att ta reda på alla de senaste nyheterna, se vår bredbandsnyhetssida.

Vad är ADSL?

ADSL ges genom befintliga BT telefonlinjer, och är den mest tillgängliga bredbandsanslutning på marknaden. ADSL bredband kommer från din lokala telefonväxeln, som ägs av BT, genom en fast linje accessnät gjord av koppartrådar. Dessa är de telefonlinjer på gatan.

Den information som du får är en serie av digitala signaler som kommer genom dessa linjer. Dessa är sedan upp i telefon och internet genom ett mikrofilter, en liten plastlåda som ansluts till huvud BT uttaget.

Hastigheten på ADSL beror på avstånd från den lokala telefonväxeln. Signal försämras över avstånd, så ju närmare du är din utbyte, desto högre hastighet. Åldern eller kvalitet koppartrådar kan också ha en inverkan på din hastighet.

 

Vad är fiber bredband?

Fiber bredband använder fiberoptiska kablar för att överföra data. Till skillnad från de koppartrådar med en ADSL-anslutning, är kablar delvis framställd av fiber-optiskt material, som medger mycket mindre signaldegradering och mycket snabbare bredband hastigheter.

Den andra fördelen med kabel är att det gör det också möjligt för överföring av ljud och visuella signaler. Detta är vad som gör att du kan få din fasta telefon och digitala tv-tjänster från din kabel bredbandsleverantör.

För att ta reda på mer kan du läsa guiden till fiber bredband.

För inte så länge sedan, de enda operatörer att erbjuda kabel var Virgin Media och BT; Men nu kabel bredband är tillgänglig från en mängd företag.

Virgin Media driver sitt eget kabelnät, som man köpte från NTL: Telewest under 2008. Virgin fibertjänst är nu tillgänglig för över 13 miljoner hushåll i Storbritannien, och företaget har planer på att utöka detta under de kommande åren.

BT erbjuder också en fiber tjänst som kallas BT Infinity, som använder sina befintliga linjer. BT: s nät används också av en mängd leverantörer, däribland Sky, Talktalk och EE, för sina egna kabelprodukter.

Kontrollera om kabel bredband finns i ditt område och jämföra alla kabel bredband paketpå uSwitch nu.

Vad är mobilt bredband?

Mobilt bredband överförs via mobiltelefonnät och kräver ingen kabeldragning. Användare kan få online överallt där det finns en mobiltelefon signal, antingen genom att använda en USB dongle eller en MiFi. Donglar tillåter endast en enhet för att ansluta till det mobila nätet, men MiFis agera som trådlösa routrar, vilket gör att flera enheter att ansluta.

För att ta reda mer om mobilt bredband, ta en titt guide till mobilt bredband här.

Du kan också jämföra mobilt bredband paket på vår mobilt bredband jämförelsesida.

Lämna ett svar