Vad gör ett bra bredband?

Vad gör en bra bredbandsanslutning är inte så komplicerat, och det är inte allt om hastighet, men det finns några enormt viktiga saker som de flesta människor inte känner.

fibern

Behöver jag en kabel i marken?

Du behöver inte en tråd eller fiber i marken för att få ansluten till internet.

Anledningen till att vi talar fortfarande om att gräva upp vägar och sätta upp skåp är eftersom det är vad vi förknippar med att bygga ett telefonnätverk, utläggning av koppartrådar.

Detta är hur det har gjort sedan 19-talet när telefonen först uppfanns; men numera, högpresterande internet kan lätt tillhandahållas i hela världen över stad och landsbygd med trådlöst.

Solway Communications behärskning av trådlös teknik – och frihet från något behov av att upprätthålla någon äldre system – gör det möjligt för oss att ge bra Internet prestanda över hela Carlisle område utan kopparkabel – ofta med ingen kabel alls!

Varför är det inte om hastighet?

Bredbandsindustrin använder ”speed” att betyda ej garanterade nedladdning kapaciteten hos en anslutning under tider av låg användning, när det inte finns många människor som använder anslutningen. Det skulle mer sanningsenligt kallas ”kapacitet”, största mängden data som jag kan ta emot eller skicka vid en given tidpunkt.

Det är som en motorväg: din Ferrari kan vara i fast-lane, men om du är i en rush-crawl bilen framför bara gör 30mph, sedan 70 mph gränsen är ett dåligt skämt.

Det är samma sak med internet-anslutningar vid te-tid! Det viktiga för Internet-användare är prestanda är:

  • Hur snabbt sidor laddas
  • Hur snabbt maskinerna prata med varandra
  • Ingen buffert ansikte på din Netflix strömmar.

 

Vad bredband fiber bäst i test verkligen betyder

Utförande av din bredbandsanslutning för bredband fiber bäst i test kan snabbt bli ganska tekniskt så några av de termer som du kan höra om när man diskuterar din bredbandsprestanda inkluderar;

Kapacitet på förbindelsen mäts i megabit per sekund ( ”Mb / s” eller ”Meg”) bestämmer hur mycket data du kan skicka och ta emot vid vilotider

Påstående förhållande – Påståendet förhållandet avser antalet personer som delar samma anslutning. Med vår motorväg exempel igen, du får gå snabbare på en lätt använda avgiftsbelagda vägar, men du betalar för förmånen.

Det handlar i det finstilta i din bredbands: om du betalar mer, kommer du i allmänhet få en lägre påstående förhållande. Helst du letar efter ett påstående förhållande på 20: 1.

Uncontended Connection  – Den ultimata förhållandet för den kräsne användaren, 1: 1 – ingen delning med någon som i Direct Access Internet.

Packet Loss

Tim Berners-Lees lysande design (han heter far till Internet) var att data ska färdas i paket, där varje paket sänder en signal tillbaka att säga att det hade kommit, innan nästa paket kan kvitta. Det håller allt i tur och ordning.

Om ett paket inte skicka säker ankomst signal, går systemet in i kaos, lite som en traktor förlorar sin trailer på Hardwicke Circus under morgonrusningen. När det gäller ditt bredband innebär paketförluster att det inte blir all information som behövs för att sätta ihop allt och kan orsaka en skakis Skype-samtal eller en webbplats inte att fungera.

Paketförluster kan komma ner till ett antal olika faktorer som kan inkludera din bredbandsanslutning är alltför överbelastade.

En långsam länk från datorn även om de olika datorerna det måste gå igenom för att hitta vad du letar efter, kablaget som du använder för att ansluta till bredband. Du vill ha en ren modern nätverk för att undvika detta problem.

Latens

När du kontrollerar hastigheten på din linje med hjälp av en webbplats, kommer du också ofta tilldelas ett nummer att göra med latens eller ”ping” tid, hur lång tid det tar ett av dessa paket att gå från datorn ut till en server och tillbaka. Latens kan vara riktigt viktigt för alla interaktiva program. Om du bara tittar på Netflix eller Amazon Prime, då det spelar ingen roll mycket.

För dataspel eller telefonsamtal kan dock latens bli riktigt viktigt. I ett skjutspel, till exempel om min latency är 10 ms och mina motståndare är 100 ms då kommer jag alltid att vara 1/10-sekund snabbare än dem vilket innebär att du får skjuta först – skillnaden mellan att vinna och förlora!

Trafikledning

De människor som ger ditt bredband kan använda något som kallas trafikstyrning för att prioritera den information som du får. Tillbaka till vår trafikstockning modell – bussfiler låter bussar hålla sina scheman.

Vissa operatörer kommer att prioritera telefon eller videotrafik över vanliga filer för att minimera buffring och pauser. Bättre att ha tillräcklig kapacitet och låg påstående förhållande i första hand.

Så är snabbare hastighet bättre?

Akta bredband marknadsföring. Ja, allt annat lika, en högre ”hastighet” kommer att ge dig en bättre internetupplevelse än en lägre ”speed”, men det finns många andra relevanta faktorer – och de är aldrig lika.

Ett välrenommerat företag kommer inte att försöka sälja dig ”speed”, men kommer att fråga om din Internetanvändning och måste kunna ge dig vad du verkligen behöver – prestanda!