Vilken typ av modem är bättre – Ethernet eller USB?

De flesta bredbandsmodem stödjer två typer av nätverksanslutningar – Ethernet och USB . Båda gränssnitten tjäna samma syfte, och antingen kommer att fungera i de flesta situationer. Användare kan omkonfigurera sin modem mellan Ethernet och USB när det behövs, men båda gränssnitten kan inte anslutas samtidigt.

Vilket modem är bäst?

Ethernet är det bästa alternativet för att ansluta ett bredbandsmodem, av flera skäl.

För det första är Ethernet tekniskt mer tillförlitliga än USB för nätverk. Du är mindre benägna att uppleva tappade anslutningar eller trög svarstid till modemet när du använder Ethernet via USB.

Därefter kan Ethernet-kablar nå en längre sträcka än USB-kablar. En enda Ethernet-kabel kan köra de flesta var som helst inom ett hem (tekniskt upp till 100 meter (328 fot), medan USB-kabel löper begränsas till cirka 5 meter (16 fot).

Ethernet kräver inte heller installation av enhetens drivrutin, medan USB gör. Moderna operativsystem kommer att kunna automatiskt installera drivrutiner för många bredbandsmodem. Varierar dock proceduren på olika operativsystem och inte alla system kommer att vara kompatibel med ett visst varumärke av modem. USB-drivrutiner kan också bromsa den totala prestandan för äldre datorer. I allmänhet är en drivrutin ett ytterligare installationssteg och källa till potentiella problem som du inte behöver oroa dig med Ethernet.

Ethernet

Ethernet stöder högre prestanda nätverk än vad USB. Detta är den första fördelen med Ethernet som många datanörd varsel, men prestandan är faktiskt den minst relevanta övervägande i denna lista när du väljer mellan USB- och Ethernet-anslutningar. Både Ethernet och USB 2.0-gränssnitt stöder tillräcklig bandbredd för bredbandsmodem nätverk. Modemhastigheten i stället begränsas av hastigheten på modemets anslutning till din operatör.

Där USB minne och ethernet är bättre!

En möjlig fördel med USB-gränssnittet via Ethernet är hårdvarukostnad. Om datorn är ansluten till ett bredbandsmodem inte redan har ett Ethernet nätverkskort måste man köpas och installeras. Normalt andra fördelar med Ethernet som anges ovan uppväger lätt denna up-front ansträngning. Läs mer om USB-minne och ethernet på bredbandfiberbästitest.com.

En USB till Ethernet -adapter är en anordning som kan tillhandahålla ett gränssnitt mellan en USB-anslutning och en Ethernet-anslutning. De är användbara i situationer där en enhet har endast en USB-port och den andra bara har en Ethernet-port.

Om de två kan kopplas ihop, det skulle göra det möjligt för USB-enheten att kommunicera direkt med Ethernet-enhet. Detta är ett obligatoriskt scenario när två delar inte samma anslutningsport.

Ett exempel där en sådan installation skulle vara fördelaktigt är när det handlar om ett DSL- eller kabelmodem  som ger en enda USB-port för anslutning till  ett hemmanätverk  och inte en Ethernet-port. Om äldre Ethernet bredbandsroutern , switch, dator, etc., saknar USB och bara har en Ethernet-port, skulle en USB Ethernet-adapter vara lösningen.

Finns de?

I allmänhet är detta inte möjligt. Ansluta en USB-modemet till ett Ethernet-only nätverksenheten helt enkelt inte kommer att fungera.

USB till Ethernet Adapter kablar finns som går med i en USB-port till en RJ-45 Ethernet-port. Dessa nätverkskablar är utformade för att ansluta två datorer, men för dem att fungera, speciella nätverks förare måste användas för att hantera USB-änden av förbindelsen.

På en dator, dessa kan drivrutiner installeras via  operativsystemet  som alla andra. Men det är en sådan situation inte är möjligt med USB-modem, eftersom dessa typer av enheter saknar generella datakapaciteten.

Det enda scenario där ett USB-modem kan ansluta till en Ethernet-enhet är om adaptern var speciellt framtagen av tillverkaren av modemet eftersom det då skulle ge de nödvändiga programvarukomponenter till modemet för att anslutningen ska upprättas. Detta skulle behöva ske antingen genom en firmware uppdatering eller någon sorts inbyggd mekanism i adaptern.

Lämna ett svar