Hur du väljer det bästa paketet

Internet är till synes överallt, men att välja den bästa internet service kan vara en knotig åtagande. Du måste bestämma lokal tillgänglighet och rätt passform i hastighet och leveransmetod. Då kan du ha många leverantörer, planer och erbjudanden att jämföra.

Dessa steg kommer att hjälpa dig att välja en optimal Internettjänst.

vilket är bäst idag 2018

1. Vilken hastighet behöver du?

Först förstå vad internet hastighet eller – mer exakt – bandbredd innebär så att du kan välja lämplig nivå av service.

Bandbredd, vanligen mäts i megabit per sekund, är den maximala hastighet med vilken du kan ladda ner data från Internet till din dator. Ju fler dataintensiva aktiviteter som du normalt gör och ju fler enheter som du har på samma anslutning, desto mer bandbredd du behöver. Läs mer om hastighet här.

Detta diagram ger dig en ungefärlig uppfattning om den bandbredd som krävs för att göra vanliga internetaktiviteter, förutsatt en enskild användare åt gången. Men eftersom din totala bandbredden delas mellan alla anslutna enheter, behöver du nog för att tillfredsställa samtidiga aktiviteter.

Bästa fiberleverantör 2018 – Vilket internet behöver du?

Om du vill …Du behöver om …
General webbsurfning, e-post, sociala medier1 Mbps
Online-spelande*1-3 Mbps
Videokonferenser**1-4 Mbps
Standard-definition video streaming3-4 Mbps
HD-video streaming5-8 Mbps
Frekvent stor fil nedladdning50 Mbps och upp
* En anslutning med låg latens, den tid det tar din dator att prata med spelservern, är viktigare än bästa fiberleverantör 2018 för spel.
** Du vill åtminstone en Mbps uppladdningshastighet för kvalitet videokonferenser.

2. Vilka är alternativen i ditt område?

När du vet vad internet hastighet du behöver, kan du kolla in webbplatser som bredband nu och i mitt område för att få en uppfattning om vilka leverantörer tjäna ditt område.

NerdWallet har ingen anknytning till dessa platser, och de kan tjäna pengar när du klickar på deras rekommendationer. Men de erbjuder en ögonblicksbild av lokala Internetleverantörer. Observera att de inte kan visa alla alternativ som finns, så ytterligare forskning kan vara till hjälp.

I de flesta storstadsområden, kommer du förmodligen har möjlighet att internet service via antingen kabelleverantör, telefonbolag eller satellitföretag – och kanske till och med fiberoptisk service. I en mer lantligt område, kanske du inte har tillgång till en sådan mängd olika metoder, men du kommer sannolikt att omfattas av en satellit bredbandsleverantör.

3. Vilka är fördelarna och nackdelarna med dessa alternativ?

Det finns en mer detaljerad förklaring här av var och en av dessa internet leveransmetoder.

För en snabb hit: Internet-tjänst från din kabelleverantör kommer förmodligen ge den snabbaste och mest tillförlitliga hastigheter, även om detta kommer med en dyrare prislapp. Internet från ett telefonbolag över digitala abonnentledningar, som kallas DSL, tenderar att vara billigare än kabel, men långsammare också. Satellit-Internet har den bredaste tillgängligheten men kan vara dyra och långsamma.

Fiberoptiska internet leverans är tillförlitlig och mycket snabbt, men är en relativt ovanlig metod.

Beroende på tillgänglighet, ska du välja den tjänst som passar din budget samtidigt som tillförlitligt leverera önskad bandbredd.

4. Hur kan du hitta ett företag och paket som passar din stil?

Nu när du vet vad du tittar på, måste du gå igenom de olika paketen och erbjudanden.

Alternativen kommer att variera kraftigt beroende på var du befinner dig. Det gör det svårt att ge allmänna råd i detta steg, men här är några viktiga överväganden:

BUNTAR

Många kabelbolag erbjuder buntar med olika kombinationer av telefon, internet och TV. Tänk hårt innan du registrerar dig för dessa bulk erbjudanden; företag försöker ofta medföljande och låsa in kunder med fler tjänster.

Behöver du verkligen en fast telefon? Kan du få genom att med streaming TV från din nya internettjänst, snarare än en hel kabelpaket? I vissa situationer buntning tjänster kan vettigt, men väga kostnaden och värdet innan beslut fattas.

Var försiktig med merförsäljning i allmänhet: ”deal” vet exakt vad du vill ha innan du registrerar dig och inte frestas tills du har gjort din forskning på en

KAMPANJER

Ofta kommer du att kunna hitta kampanjer för att locka första gången kunder, säger ett års internet service på $ 30 per månad i stället för $ 50. Du kan hitta bra priser med sådana erbjudanden, men se till att du är redo att antingen betala fullt pris eller avboka din tjänst i slutet av kampanjperioden.

KUNDSERVICE

Om du letar efter utmärkt kundservice, ser hårt. Konsumentrapport fann att flera stora kabelbolag, såsom Comcast (som är under Xfinity varumärket) och Time Warner Cable (som förra året samman med Charter Communications, som nu kallas Spectrum) fick bottom-of-the-fat kundnöjdhet bland buntade tjänsteleverantörer.

FÖRHANDLINGS

Undersökningen visade också att konsumenterna genomgående betygsätta kabelbuntar som en dålig värde; Dock kan förhandla priser och tjänster med din leverantör löna sig. Bland konsumenter som försökte förhandla fram en bättre affär, Consumer Reports fann att 40% fick en ny PR-takt, 16% fick extra kanaler, och 12% fick snabbare internet hastigheter.

Lämna ett svar